Welkom op de nieuwe website van Veendammer Luchtvaart Club

De Veendammer Luchtvaart Club is een vereniging met een groep enthousiaste leden van 8 tot 88 jaar, die zich bezighouden met het bouwen en vliegen met radio bestuurde vliegtuigen. De vereniging is opgericht in 1975 en heeft een ledenbestand van rond de 60 personen vanuit Veendam en wijde omgeving.
 

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart, afdeling Model vliegsport en via die organisatie ook bij NOC/NSF.

Binnen de vereniging worden de verschillende mogelijkheden binnen de model vliegsport beoefend, zoals zwevers, helikopters, kunstvlucht, schaalbouw en indoor. De leden bouwen hun vliegtuigen veelal zelf en trekken daarmee de buitenlucht in om te zien, of dat wat gebouwd is, ook vliegt.

Nieuwe leden worden daarin natuurlijk vanuit de vereniging ondersteund.

Een groot deel van de leden bedrijft deze sport of hobby recreatief, maar enkele van onze leden ook in nationaal en internationaal wedstrijd verband.

We hebben heel veel jaren kunnen vliegen op het vliegveld aan de Jan Kokweg in Veendam. In 2011 zijn we verhuisd naar een nieuwe locatie, en wel nu aan de Polluxweg ook in Veendam.

Op deze nieuwe locatie is met veel inzet van de eigen leden weer een vliegveld en clubhuis gerealiseerd.

In de weekenden, zowel op zaterdag- als ook op de zondagmiddag kun je onze leden bij goed vliegweer aan de Polluxweg vinden. Ook op werkdagen wordt er soms in de middag gevlogen en in de zomer periode ook in de vroege avond. In de winter wordt er ook regelmatig indoor gevlogen.

Elke twee weken komen we bij elkaar in het clubhuis voor een gezellige clubavond.

Als je geïnteresseerd bent in deze prachtige hobby, kom eens langs en laat je informeren, hoe je het beste kan beginnen.